GRUPPETERAPI

Vi er i fuld gang med at sammensætte nye grupper.
GRUPPE FOR DE 20-25 ÅRIGE:
Dette er vores 3. gruppe for denne aldersgruppe i år. Vores erfaring viser, at det fungerer supergodt, at den bliver sammensat af meget forskellige piger, der udover alderen har det til fælles, at de har lyst til at vove at prøve noget nyt, som kan føles grænseoverskridende – men som vi, Camille og Sascha, kan garantere bliver trygt, øjenåbnende og for de fleste rigtig stort.
Vi vil rigtig gerne have dig med!! –  læs mere om hvordan, det fungere her på siden og om det praktiske  her
STORESØSTER-GRUPPER:
Storesøster-grupper er for de 16-18 årige. Og vil fungere på samme måde som storesøster-samtaler.
LÆS MEGET MERE HER 
HELT NYT – GRUPPE MED SASCHA FOR DE 25-30 ÅRIGE:
Jer der mærker voksenlivet puste tungt i nakken og har brug og lyst til at prøve det helt særlige, det kan at dele noget af det, der følger med være lige dér i livet.
Send besked her på siden, hvis du vil vide mere.
Følg med instagram på @talktalk__ og facebook @TALK TALK.
TALK TALK er et gruppetilbud til alle unge kvinder, der på ydersiden kan klare det meste, men indeni nogengange føler sig  alene med livets store spørgsmål og valg. BOOK Gratis info-samtale her.

 

Hvad er gruppeterapi?

Gruppeterapi er et forløb, hvor man undersøger sine følelser og tanker i fællesskab med andre. Man sidder 6-10 personer sammen, og skiftes til at lytte og fortælle. Gruppelederen, Sascha, som er erfaren psykoterapeut, styrer forløbet, og sørger for, at alle er inddraget. Desuden kommer Sascha hver gang med relevante oplæg og øvelser.

Læs mere om Sascha her

Hvorfor TALK TALK?

TALK TALK adskiller sig fra andre gruppetilbud, fordi vi ikke er sammensat ud fra specielle udfordringer og temaer. Der er plads til alle og man kommer med lige præcis det, der fylder den dag.

Vi arbejder fænomenologisk. Vi arbejder ikke resultatorienteret, men procesorienteret. Det betyder, at man ikke kan eller skal forberede sig og ikke skal præstere. Man skal bare være til stede i et fælles rum, hvor der ikke er noget, der er for stort eller for småt –  for sjovt, for kedeligt eller trist – et sted, hvor man kan være lige så kedelig, som man nu er og lige så larmende.

Camille er ”identifikations-modellen” i nogle af grupperne og psykoterapeut Sascha Kempinski, der har mange års erfaring med samtaler med unge, styrer den terapeutiske del. Vores oplevelse er, at den konstellation giver en ekstra tryghed til at vove at dele, at lytte og at være sammen, om noget der ellers ofte er lukket væk.

”Forløbet hos TALKTALK har handlet om stort og småt, og har givet mig en åbenbaring i hvor vigtigt det er at dele med andre, for at bearbejde sit eget og ikke føle sig alene. Efter at have været igennem flere psykologforløb, har jeg endelig følt, at det var både tiden og pengene værd.”  –  Bianca La Cour Brag, 23 år.

Hvorfor gruppeterapi?

Forskning viser, at gruppeterapi er lige så effektivt som individuel terapi til at hjælpe mennesker med psykiske udfordringer og ikke mindst unge, der typisk står et sted i livet, hvor de skal finde ud af, hvem og hvordan de er i verden. Hos unge er det vigtigt at opleve sig både som en del af en sammenhæng og som individ for at kunne udvikle en moden identitet. Man mener, at det at tilhøre en tryg gruppe og opleve, at man selv er vigtig, sammen med betydningsfulde andre, er det der styrker ens selvværd.

Virker det?

JA – Gruppeterapi virker endda rigtig godt på de fleste. Forskning peger på, at deltagere i gruppeforløb ofte får ligeså meget, hvis ikke mere, ud af gruppeterapi som af individuelle samtaler med en terapeut.

”Jeg vidste ikke hvad jeg skulle forvente inden jeg startede til gruppeterapi hos Sascha og Camille, da jeg aldrig havde prøvet gruppeterapi før. Jeg var faktisk ret nervøs over, om jeg ville føle mig tryg i det, og om de andre ville kunne forstå mig. Allerede fra første gang forsvandt alle mine bekymringer dog. Det var et fantastisk rum, der blev skabt, hvor jeg følte man kunne sige alt. Sascha fik skabt en tryg atmosfære og hjalp til at forstå ting jeg ikke selv så klart. Derudover gav det utrolig meget at få feedback fra de andre, og jeg følte at alle de bolde man kastede op i luften, når man talte, blev grebet igen. Ikke mindst fik jeg enormt meget ud af at høre de andre tale, og det var fascinerende, hvor meget man kunne spejle sig i andres oplevelser, selvom deres historier og liv er helt unikke. Gruppeterapien hos Sascha og Camille, har givet mig indsigt og skabt udvikling hos mig, og ikke mindst givet en følelse af ikke at være alene om sine problemer”  – Gruppedeltager, 23 år

Hvorfor?

Den måde vi som mennesker forstår os selv på er meget påvirket af vores omgivelser, og hvordan andre reagerer på os. Derfor har andres fortællinger en kæmpe indflydelse på vores liv, særligt hvis de personer det drejer sig om, ligner os på nogle områder.

Det er helt normalt at tro, at man er den eneste i verden, der kæmper med netop de problemer man har. Derfor kan det være utroligt lettende at høre, at andre kæmper med det samme og mærke deres anerkendelse for, at man vover at tale åbent og ærligt. Ligesom det også er superbrugbart at udveksle ”tips og tricks” til, hvad man helt konkret kan gøre for at få det bedre.

Alle gir noget og alle har tavshedspligt.

Hver gang vi mødes melder alle ind med, hvad der fylder hos dem netop denne dag – intet er for stort, for småt, for kikset eller for kedeligt! Man er ikke tvunget til at åbne op for sit inderste, men man forpligter sig til at deltage aktivt, både når man selv fortæller og når man skal lytte.

Når det er ens tur til at fortælle om sit eget liv, er det enormt kraftfuldt at få gruppens reaktion på det man siger. Ofte er der nogle, der har oplevet det samme, nogle der kan tilslutte sig netop de tanker, man har gjort sig, og nogle der måske har prøvet noget, der virkede rigtig godt i de forskellige situationer.

Det er vigtigt for alle, at alle bidrager til et trygt og tillidsfuldt miljø, hvor man kan være ærlige. Samtidig er det også supervigtigt at alle er med på, at der er 100 % tavshedspligt – Det der bliver talt om i lokalet, bliver i lokalet.